Girolomoni

     DIGNITY TO THE LAND

Ett hängivet ekologiskt kooperativ av småskaliga bönder i bergen runt klostret Montebello samarbetar för att göra en av världens bästa pasta. Kooperativet, Girolomoni Cooperativa, ligger utanför Urbino i Marche i mellersta Italien. De odlar flera ursprungliga vetesorter och har en egen helt ekologisk pastafabrik högt uppe i bergen där källvattnet tas uppströms om alla konventionella odlingar och fabriker.

Alla produkter har hållbar förpackning av papper!
 

Hela Girolomonis 50 åriga historia från start till den nya designen finner du HÄR KLICKA

Vill du besöka Girolomonis hemsida klicka http://www.girolomoni.it

 

Den begränsade odlingsarealen gör att Girolomoni inte inriktar sig mot de stora kedjorna utan pastan är avsedd för special-, delikatess- och ekologiska butiker.
Pastan tillverkas i många olika former och av fyra olika vetesorter, varav tre för närvarande tas in till Sverige.

  • Grano Duro – ekologiskt odlat durumvete (finns även som fullkornspasta och semi-fullkorspasta)
  • Senatore Cappelli – ekologiskt odlat ursprungligt vete ”The father of Durum wheat”
  • Graziella RA – ekologiskt odlat vete med historik från det gamla Egypten. Unikt för Girolomonikooperativet


All pasta som tillverkas av kooperativet torkas sakta i låg temperatur för att behålla näringsämnena. De flesta varianterna formas i bronsformar enligt gammaldags tillverkningsmetod, vilket ger en matt, lite sträv yta för optimal upptagning av såsen.

Förutom pasta finns i Girolomonis produktsortiment olivolja, balsamvinäger, tomatsåser, ris och olika bönor, allt ekologiskt odlat och producerat.

Nedan följer tillgängliga produkter i Sverige, sorterade i undergrupperna:

  • Pasta Grano Duro 10 varianter
  • Pasta Senatore Cappelli 2 varianter
  • Pasta Graziella RA 2 varianter
  • Olivolja, balsamvinäger, tomatpassata
     

Produkter

Olivolja mm - Olivolja
Olivolja mm - Tomat
Pasta - Cappelli
Pasta - Grano Duro
Pasta - Grano Duro Fullkorn
Pasta - Graziella Ra - Khorasan